Vrtinc Navtika d.o.o.

Smo podjetje Vrtinc Navtika d.o.o., eno izmed vodilnih podjetij na področju prodaje in najema plovil na slovenskem trgu. Od leta 2007 se trudimo, da so vaše počitnice v objemu valov varne, udobne, predvsem pa nepozabne. Pri nas lahko izbirate med široko paleto modernih plovil in zanesljivih izvenkrmnih motorjev skrbno izbranih znamk.

Naša vizija

Kvaliteta plovbe šteje! Kako od točke A do točke B je za nas en izmed najbolj pomembnih podatkov. Najti pravega, med nešteto plovili, ki jih danes ponuja trg je prava umetnost in malo je proizvajalcev z izdelki, ki dejansko očarajo. V čast in veselje nam je sodelovati s tovarnami bleščečih imen, ki taka plovila proizvajajo in se z njimi uvrščajo v sam vrh navtične industrije. Biti lastnik takega plovila je na nek način garancija za zadovoljstvo, naj bo to med uporabo ali takrat, ko zaprete oči, misli usmerite na poletje in preplavi vas občutek sreče. V podjetju Vrtinc Navtika d.o.o. strmimo k tem, da poskrbimo, da vsaka stranka najde pravo plovilo zase!

Naša ponudba

Prodaja

Nimbus Boats. Ekonomične, pametno oblikovane in popolno opremljene jahte so stalnica v ponudbi tega Švedskega proizvajalca. Prejete navtične nagrade potrdijo kvaliteto izdelkov in nobenega dvoma ni, to so jahte za zahtevne uporabnike. Zadnja leta se proizvajalec osredotoča na mlajšo generacijo kupcev in razvita sveža linija WTC 8,9 in 11 je takoj pokazala izjemen uspeh. Nimbus W9, prvič predstavljen na Düsseldorf Boat Show 2019 je prejel cenjeno nagrado Boat of The Year 2019.

Saxdor Yachts. Saxdor je revolucionarna nova znamka cenovno dostopnih visokozmogljivih plovil, ki jih je v sodelovanju s slovenskim J&J Design zasnoval Sakari Mattila, prvotni oblikovalec in ustanovitelj večkrat nagrajenih in svetovno znanih blagovnih znamk čolnov Axopar, Paragon, Aquador in XO. Njegov cilj je narediti novo generacijo vrhunskih čolnov, ki združujejo sodobno obliko z najnovejšo tehnologijo po izjemno dostopni ceni.

Capelli Ribs. Močna vez in tesno sodelovanje s podjetjem Yamaha Motors, je podjetju Capelli prinesla izjemen uspeh v svetovnem merilu. Proizvodnjo so povsem prilagodili povpraševanju kupcev in potrebam Yamahe, razvili preko 30 različnih modelov gumenjakov med katerimi jih 10 ponuja udobno kabino za prenočitev. Prvi v Evropi so predstavili 50 čeveljski gumenjak, ki ga poganjajo 4 Yamahe 425XTO.

Joker Boat. Je ena najstarejših tovarn za proizvodnjo gumenjakov na svetu. Leta izkušenj, posluh lastnikov in v razvoj vložena sredstva se obrestujejo pri prodaji nove linije Clubman, ki je z modeli 24, 28, 30 in 35 stopila korak dlje od konkurence. Clubman 30 je prejemnik cenjene nagrade Boat Of The Year 2019 na salonu plovil v Parizu.

Skupina Bella. Bella-Veneet Oy – Bella Boats je vodilni proizvajalec motornih čolnov iz steklenih vlaken na Finskem in v nordijskih državah. Kakovostna plovila izdeluje že od leta 1970. Bella boats izdeluje čolne v petih tovarnah na Finskem, približno 75% proizvodnje pa izvozijo. Skupina Bella boats trži znamke plovil Bella, Flipper, Aquador in Falcon. Bella boats se lahko pohvali s 50-letno tradicijo kakovostne proizvodnje na Finskem. Od leta 2019 spada Bella boats pod švedski Nimbus Group.

BSK Marine Skipper. »Najbolj pomemben del čolna je trup« So besede lastnika tovarne Alexandra Stavroulakisa. Vinylester, karbon, vakuumska infuzija, najkakovostnejši materiali in izjemna natančnost so ključnega pomena pri gradnji plovili, ki dosegajo hitrosti preko 80 vozlov. Skipper Desire 120 Cabin z udobnim prenočiščem za 4 osebe, kopalnico in kuhinjo ter plovbo preko 70 NM/h postavlja nov mejnik ostalim proizvajalcem plovil. Z dirkalnim bolidom Skipper NC100S je Silver Racing Team 888 že tretjič osvojil naslov evropskega prvaka. Izpostaviti velja še leta 2016 prejeto nagrado REDDOT honourable mention, kar je izjemen dosežek na področju proizvodnje plovil.

Titan Boats. Za močnim sloganom Serious Work – Serious Boats stoji ekipa, ki proizvaja aluminijasta plovila za profesionalno uporabo. Osnovni name je zadovoljiti zahtevne uporabnike kot so Policija, gasilske brigade, reševalci na morju, ribiška inšpekcija itd. Napredno opremljena proizvodnja z računalniško vodenimi rezalci kovin, najmodernejšimi stiskalnicami za oblikovanje aluminijastih plošč in vrhunskimi varilci lahko izdelajo plovila povsem prilagojena potrebam naročnika.

Najem

Od te sezone se naš celoten charter program izvaja pod našo novo blagovno znamko Newera Charter (oglejte si našo novo stran).

Servis

Pomembno delo, ki ga je treba opravljati, če ste lastnik plovila, je tudi redno servisiranje in vzdrževanje. Da vas vaš izvenkrmni motor znamke Honda oziroma Suzuki ali Mercury ne bi pustil na cedilu, za vas izvajamo celotni servis teh motorjev. Prav tako popravljamo tudi vse vrste poškodb na trupu čolna. Več o servisih in vzdrževanju si lahko preberete tukaj.

Kje se nahajamo?

Slovenija

Sedež podjetja se nahaja v Sloveniji na Koprski ulici 96 v Ljubljani. Na tej lokaciji boste na 500 m2 našli naše pisarne, razstavni prostor, delavnico za vzdrževanje in servisiranje ter skladišče.

V Marini Portorož v vodi razstavljena testna plovila. Po predhodni najavi možen ogled in testiranje.

Hrvaška

Naš center za najem plovil se nahaja v Marini Sukošan pri Zadru na Hrvaškem. Od te sezone se naš celoten charter program izvaja pod našo novo blagovno znamko Newera Charter (oglejte si našo novo stran).

Ljubljana

Marina Portorož