CAPELLI TEMPEST + SUZUKI 200

Capelli TEMPEST 650

Zagotavlja popolno izkušnjo z odlično nadgradnjo starejšega modela Tempest 626. Tempest 650 še bolj poudarja tisto čemur podjetje Capelli namenja največ pozornosti. Gumenjak v osnovi robustno grajen je v resnici zelo lahkoten za obvladovanje in ima odlične plovne lastnosti. Vozniku ponuja še več užitka tudi v zahtevnih vremenskih pogojih, potniki pa boste uživali v izbranih materialih in intuitivni postavitvi elementov. Čoln ima veliko ležalnih površin in bogato dodatno opremo.

Popolnoma novi štirivaljni, 200 konjski, 3-Star Ultra-Low Emission motor je plod znanja Suzukijevih inženirjev. Odličen motor z lahkoto poganja robustno grajen gumenjak tudi pod visokimi obremenitvami. Še vedno pa zavoljo inovativne tehnologije deluje tiho in mirno.

Morjeplovci se popolnoma zavedamo kako potrebna je dodatna oprema plovila, zato temu resnično namenimo veliko pozornosti. Na ta gumenjak smo namestili kvalitetno opremo, katere se boste med vožnjo zelo veselili:

– hidravlični krmilni sistem Mavi Mare za lahkotno manevriranje in obvladovanje plovila
– čisto glasbo si boste predvajali preko Boss sound sistema, ki vam omogoča bluetooth povezavo na vaš telefon. Nasvet! Pripravi si zalogo dobre glasbe…
Simrad GO5 multifunkcijski 5 palični prikazovalnik kaže vse pomembne podatke o motorju, med drugim lahko spremljate tudi porabo goriva na določenih obratih motorja in vožnjo čimbolj prilagodite ter prihranite.
– Simrad GO5 ima naloženo tudi Navionics elektronsko pomorsko karto celotnega Jadranskega morja. Neprestano kaže pozicijo plovila, da boste vedno vedeli kje se nahajate, kam ste namenjeni in koliko še imate do cilja. Poleg tega ima označeno tudi globino morja, da se boste lažje izognili preplitkim delom in obvarovali sebe in plovilo.
Tessilmare vrhunska sončna tenda vas bo ščitila pred močnim soncem.
– Tuš sistem s sladko vodo in močno črpalko, da z lahkoto izperete sol z vašega telesa, opreme in plovila.

Trup in tubusi.
Gradnja trupa v globoki V z ostrim krmnim kotom in visoko nameščeni tubusi so pogoj za kvalitetno plovbo. Le takšen gumenjak se lahko suvereno spopade z razburkanim morjem, maksimalno ublaži udarce valov in obenem ponuja pravi užitek v vožnji. Capelli 650 se med glisiranjem dvigne nad vodno gladino in blago drsi po krmnem trikotu. Tak način plovbe nam zagotavlja tudi do 20% nižjo porabo goriva zavoljo manjšega upora vode na tubuse.

Ležalne površine s close cell penami
Ležalne površine so na otip prijetne, saj so oblečene v vrhunski FIRST navtični skaj, blazine pa ravno prav mehke, da lahko na njih ležite in se sončite tudi po več ur. Pene blazin so »close cell«, kar pomeni, da ne vpijajo vode zato boste imeli obleko suho tudi, ko se boste zvečer peljali na večerjo.

Krmilna konzola z vsemi inštrumenti
Krmilna konzola je odlično oblikovana ter ima visoko in pregledno vetrobransko steklo. Vse pomembne podatke dobite preko najnovejšega in maksimalno izpopolnjenega prikazovalnika SIMRAD GO5. Poleg prikazovalnika je nameščen Radio FM Bluetooth Boss Marine, Suzukijeva komandna ročica, osvetljeni kompas, osvetljeni vtikač 12V za polnjenje vašega telefona in predal za odlaganje potrebščin. Nivo goriva v rezervoarju spremljate na posebnem analognem prikazovalniku.

Suzuki 200 – maksimalna moč
S Suzukijeve vrste izvenkrmnih motorjev prihaja popolnoma novi DF 200 A, ki so ga mnogi opisali kot trenutno najboljši 200 KS motor na svetu. Gre za štiritaktni vrstni štirivaljni motor prostornine 2,9 lit, ki je opremljen z večino najnovejših tehnologij na področju navtičnih motorjev Odlikuje ga velika moč in izjemen navor, ki našega gumenjaka s suverenim pospeškom požene do hitrosti 45 NM/h.

Na plovbi
Čoln zglisira pri hitrosti 10,6 NM in potroši pod 10 lit/h goriva. V idealnem razmerju med porabo in hitrostjo boste pri 3.800 rpm, ko bo čoln dosegel hitrost 25 NM/h in porabil pod 20 lit/h. Pri maksimalni obremenitvi bo čoln dosegel 45 NM pri 6.200 rpm in porabil 74 lit/h. Prametre delovanja boste lahko spremljali na vgrajenem prikazovalniku SIMRAD GO5, ki je nameščen na komandni plošči konzole. Novi Suzuki 200 velja za izjemno varčen motor serijsko dopolnjen z poznanim sistemom Lean Burn, ki ob izgorevanju uravnava idealno mešanico goriva in zraka. S strani CARB je certificiran kot 3-Star Ultra-Low Emission motor z izredno nizkimi izpusti škodljivih delcev v ozračje.

Motor skupaj s plovilom Capelli 650.
Čoln je presegel naša pričakovanja v vseh pogledih. Očarani boste nad plovnimi lastnostmi in visoko hitrostjo, ki jih plovilo doseže na maksimalnih obratih. Razveselila vas bo ugodna poraba goriva pri potovalni hitrosti, saj boste z enim rezervoarjem prepluli velik del Jadranskega morja. Na gumenjaku se boste počutili varno tudi, ko boste pluli daleč od obale. Zaupali mu boste!

Garantiramo vam veliko užitka in nepozabno izkušnjo.

Dolžina 6,55 m
Širina 2,67 m
Teža z motorjem 1050 kg
Motor Suzuki 200
Dovoljeno število oseb 12
Največja hitrost 45+ vozlov
Potovalna hitrost 20 – 40 vozlov
Poraba goriva pri potovalni hitrosti 0,8 – 1,5 l/Nm
Rezervoar za gorivo 220 l
Gorivo Bencin super 95
Leto izdelave 2018
Kategorija plovbe C
število ležišč /
 • Vsa obvezna oprema (vrvi, sidro z verigo in vrvjo, bokobrani, vesla, čaklja, rešilni jopiči, prava pomoč, gasilni aparat, ročna tlačilka, kalužna črpalka, zastave)
 • Kopalna lestev
 • 12V vtičnica
 • Radio Boss marine bluetooth
 • GPS Simrad Go5
 • Dodaten tank za gorivo (20 l)
 • Tuš (50 l)
 • Rollbar s tendo
 • Hidravlični krmilni mehanizem

Dodatna oprema

 • Hladilna torba: 20€/teden
 • Tuba in smučarski jopič: 30€/teden
 • Smuči in smučarski jopič: 50€/teden
 • Wakeboard in smučarski jopič: 70€/teden
 • Izposoja gumenjaka je predvidena za dolžino najema po vaši želji
 • prevzem prvi dan najema do 10 ure (dostava do 12 ure)
 • vračilo zadnji dan najema do 18 ure
 • ali po dogovoru v drugačnih časovnih okvirjih
 • Prevzem čolna je možen v Zadru ali Sukošanu in okolici
 • Dostava čolna po morju je možna kamorkoli med Šibenikom in otokom Pagom
 • cena dostave: 1,5€/Nm

Cenik

Dan Teden
Julij in Avgust 299 € 1.699 €
Junij in September 249 € 1.399 €
Oktober - Maj 189 € 999 €
Kavcija 500 €

Cene vsebujejo 25% DDV

Pošljite povprašanje

  For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded.
  I Accept

  Poglejte tudi

  Capelli Tempest 700 2017

  Honda 250

  7,15 m
  2,85 m
  12
  BWA 22GT 2015

  Suzuki 200

  6,75 m
  2,75 m
  12
  Capelli Tempest 600 2019

  Mercury 115

  5,92 m
  2,50 m
  12
  Capelli Tempest 65BR 2019

  Mercury 200 V6

  6,50 m
  2,52 m
  10